BAGUETTES

P1040747

Què bo és el pa fet a casa !!! Aquestes baguettes resulten superbones per fer entrepans, cruixents i amb un gust  insuperable. Amb aquestes quantitats surten 2 baguettes. Aquesta opció és sense massa mare; en una altra ocasió us mostraré la recepta de les baguettes amb massa mare o polish.

Què hi posem ?

400 gr. de farina de força

3/4 de culleradeta de sal fina

250 cc. d’aigua
1 culleradeta de llevat de forner sec (jo compro marca Maizena)

Com ho fem ?

Per fer la massa jo ho he fet a la panificadora però el procediment és el següent: En un bol barrejarem la farina, la sal i el llevat. Anirem afegint l’aigua tèbia i anirem remenant fins que es desenganxi de les parets del bol.

Enfarinarem el marbre i amassarem uns 10 minuts fins que quedi una massa flexible. Enrotllarem i tornarem a juntar els extrems unes quantes vegades.

Untarem d’oli i empolsinarem de farina el bol i deixarem la massa tapada amb un drap net durant una hora aproximadament, fins que dobli el seu volum.

Tornarem a posar la massa sobre el marbre i procedirem a amassar per treure l’aire. Deixarem reposar uns 15 minuts més, tapant-la amb el drap. Ara tallarem la massa amb un ganivet en dues parts. Agafarem una de les parts i amb un rodet l’estirarem formant un rectangle. L’anirem enrotllant i segellarem els extrems, fins formar una barra. Farem el mateix procediment amb l’altra tall de massa.

En la safata del forn posarem un paper vegetal i col·locarem les barres. Les empolsinarem de farina i les taparem amb el drap uns 40 minuts perquè fermentin, mirant que sigui en un lloc càlid.

Encendrem el forn a 200º posant un recipient amb aigua  a la part de sota del forn perquè desprengui vapor, això farà que tingui una crosta cruixent. Entrarem les barres al forn i les anirem polvoritzant amb aigua pel tema del vapor. Les deixarem uns 15 minuts fins que estiguin torradetes. Les traurem del forn i les posarem sobre una reixeta fins que se refredin.

Tot a punt per fer uns bons entrepans o llesquetes amb tomàquet i un bon pernil !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »