CALÇOTS ARREBOSSATS

calçots-rebossar-1024x768
Una altra manera de menjar els calçots és arrebossar-los. Aquests són els que van sobrar d’una calçotada que vam fer fa uns  dies i la veritat és que tenen una textura cruixent i un gust deliciós. Per fer la tempura els ingredients són els mateixos que en la recepta de la carxofa arrebossada, però us la torno a indicar.

Què hi posem?

Calçots (aquest ja eren cuits però també es poden fer crus)

Farina

Aigua freda i aigua amb soda (tipus sifó)

Sal i oli

 Com ho fem?

En primer lloc farem la massa que servirà per arrebossar els calçots. En un bol posarem uns 100 ml. d’aigua freda i un raig de l’aigua amb soda. Anirem afegint  farina fins que vegem que la massa va agafant constistència, però mirant de que no quedi massa densa; afegim una mica de sal.  Les mides són una mica relatives ja que depen dels calçots que volguem arrebossar, haurem d’afegir més aigua i més farina. Es qüestió d’anar jugant amb aquests ingredients.

Netejarem els calçots mirant de que quedi només la part tendre i els ficarem a la massa que hem deixat feta. Els deixarem que s’impregnin bé de la massa i procedirem a fregir-los en una paella que haurem previst anteriorment amb oli calent. Els anirem tombant i un cop fregits els disposarem sobre un paper perquè deixin l’excés d’oli.

Venen una farina especial per tempura. També queden bé; només s’ha d’afegir aigua i la sal. Espero que us agradin !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »