BACALLÀ CONFITAT AMB CEBA CARAMEL·LITZADA I ALLIOLI

BACALLA AMB CROSTA ALLIOLI (2)

Vaig provar aquest plat, cuinat una mica diferent, en un restaurant de St. Cugat Sesgarrigues i des de les hores l’he fet  bastants vegades. Queda molt fi i d’un gust exquisit, pels amants del bacallà. En aquest cas el bacallà és dessalat, però comprat a la peixeteria. El podem comprar salat i dessalar-ho nosaltres o bé congelat de bona qualitat. Aquesta recepta és per 5 persones.

Què hi posem?

5 lloms de bacallà dessalat

3 patates grosses

Ceba caramelitzada

Allioli

Sal i pebre

Oli d’oliva

Ceba caramel·litzada: 

1/4 de kg. de cebes, oli d’oliva, 50 gr. sucre moreno i un raig de vinagre de mòdena

Com ho fem ?

En primer lloc deixarem que els lloms del bacallà deixin l’excés d’aigua, si convé podrem eixugar-los amb paper de cuina. Posarem un cassó al foc amb força oli d’oliva a foc mínim; la temperatura ha de ser 70/80º. Hi posarem el bacallà mirant de que l’oli el cobreixi; en uns 10 minuts el tindrem confitat.

Mentre el bacallà es va fent podem aprofitar  per coure les patates; podem bullir-les o bé coure-les al microones. Un cop fetes les pelarem i les farem rodanxes gruixudetes; les reservarem.

Farem la ceba caramel·litzada. En una paella posarem el raig d’oli d’oliva i les cebes tallades en juliana. Quan vegem que la ceba va agafant textura afegirem el sucre i el vinagre. A foc lent deixarem que es vagi fent; s’ha de consumir la pròpia aigua de la ceba, s’anirà enfosquint i a la vegada caramel·litzant.

Per muntar el plat disposarem un parell de rodanxes de patata, les salpebrerem. A sobre hi posarem una mica de ceba caramel·litzada i tot seguit el llom del bacallà confitat. Acabarem el plat cobrint el bacallà amb l’allioli. Encendrem el forn, per la part del grill i gratinarem.

Aprofitarem la gelatina que ha deixat el bacallà i farem un pil pil. Per això traurem l’oli de la paella on l’hem confitat deixant només la gelatina. Amb un cullerot i el foc lent anirem lligant la salsa, amb moviments circulars, sense parar; veureu com va lligant. Un cop ha adquirit la consistència desitjada salsejarem el bacallà i la resta el posarem en una salsera. Espero que proveu de fer-ho; estic segura de que us agradarà.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »