FIDEUÀ

fideua

M’agrada el gust a mar i aquest és un dels plats que fa olor a mar. El sofregit gairebé és com quan faig arròs, tret de que a l’arròs no li poso ceba i a la fideuà sí. Feta d’aquesta manera queda molt gustosa, no cal ni posar-li allioli. En aquest cas sí que l’hem menjat amb allioli, però no li he posat al fer la foto. Els ingredients són per 5 persones.

Què hi posem ?

400 gr. de fideus núm. 2

1 sípia bruta

10 gambes

100 gr. de petxines

200 gr. de musclos

2 alls

oli d’oliva

1 ceba, 1 all

2 tomàquets  madurs

1 cullerada petita de pebrot xoricer (carn de nyora)

1 copa de vi blanc del Penedès

Sal

Brou de peix

Com ho fem ?

En primer lloc, en la cassola on courem la fideuà, amb un bon raig d’oli hi posarem els alls a làmines. Quan estiguin rossos els traurem del foc (a qui li agradi trobar-se l’all els pot deixar) i afegirem els fideus. Anirem donant tombs fins que estiguin ben rossets.

Netejarem la sípia i la farem a trocets petits, junt amb la seva salsa (la melsa). En una paella hi posarem oli d’oliva i un cop calent afegirem la sípia; deixarem que es faci. Afegirem la ceba i l’all ratllats. Un cop fet, afegirem el tomàquet ratllat i la cullerada de pasta de nyora. Salarem. Deixarem que es cogui i afegirem la copa de vi blanc; esperarem 3 minuts fins que l’alcohol s’evapori.

Rentarem les petxines i els musclos i els posarem en un cassò amb un dit d’aigua fins que estiguin ben oberts. Reservarem.

A banda, passarem les gambes per una paella; també reservarem.

A la cassola dels fideus afegirem el sofregit amb la sípia i li donarem uns tombs. Afegirem el brou ben calent mirant de que cobreixi sobradament els fideus. Deixarem bullir a foc mig. Als 10 minuts afegirem els musclos i les petxines, així com també les gambes. Afegirem més brou i rectificarem de sal, si cal.

En 5 minuts més tindrem la fideuà llesta. Si voleu podeu fer-li una picada d’all i julivert; jo en aquest cas no l’he feta. Deixem reposar una estoneta i llesta per menjar !!!

Amb aquests fideus del núm. 2, al ser una mica grossets no queden de punta un cop cuits, però si els feu servir del núm. 1 ja veureu com miren cap amunt !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »