PASTIS/MOUSE DE LLIMONA

chesk llimona 3

En realitat aquest pastís/mouse és un Cheescake de llimona, però he optat per donar-li aquest nom, que m’agrada més. L’he fet per la meva mare, la Paquita que ha celebrat el seu aniversari. Està boníssim, per la seva frescura, la textura i el seu gust a llimona i és molt fàcil de fer; a més, sense forn. La recepta és del blog “Las recetas de MJ”. Els ingredients són ideals per un motlle de 18 cm. Aquest l’he fet en un de 22 cm. el que fa que no quedi massa alt.

Què hi posem ?

Per fer la base del pastís:
200 gr.  de galetes tipus Digestive
80 gr. de mantega

Per fer el pastís de llimona:
1 terrina de formatge mascarpone
200 ml. de nata per a muntar
3 fulls de gelatina
100 ml. de suc de llimona
100 gr. de sucre

Per a la gelatina de llimona:
100 ml. de suc de llimona 

50 gr. de sucre
1 full de gelatina
Ratlladura de llimona

Com ho fem ? 

Agafarem el motlle desmuntable i cobrirem la seva base amb paper vegetal. Triturarem les galetes i les barrejarem amb la mantega pomada (ben toveta). Cobrirem la base del motlle de la massa de galetes amb mantega de manera ben uniforme, presionant perquè quedi ben compacta.

Començarem amb el pastís. Posarem els  fulls de gelatina a hidratar en un got d’aigua ben freda durant uns 5 minuts.  Posarem el suc de llimona a escalfar junt amb 50 gr. del sucre, remenarem bé i deixarem que comenci a bullir. Llavors afegirem la gelatina ben escorreguda, tornarem a remenar i deixarem que bulli 1 minut aproximadament.  Deixarem que refredi una mica i incorporarem el formatge mascarpone.

A banda muntarem la nata, que ha de ser molt freda. L’abocarem en un bol juntament amb els 50 gr. de sucre que ens quedaven i amb la batedora de varilles la deixarem ben muntada. Ara l’afegirem a la barreja que tenim del mascarpone, poc a poc i amb moviments envolvents.

Aquesta mouse l’abocarem sobre la base de galetes que ja tenim al motlle, mirant de que quedi el més llisa possible. La desarem a la nevera unes hores, perquè cualli (mínim 3).

Farem la gelatina de cobertura:

Posarem el full de gelatina en aigua freda. En un cassó al foc posarem el suc de llimona junt amb el sucre; barrejarem bé i deixarem fins que comenci el bull. Afegirem el full de gelatina hidratat i tornarem a barrejar deixant que bulli 1 minut aproximadament. Ho deixarem refredar.

Agafarem el pastís, fred de la nevera i sobretot cuallat, i abocarem el líquid de la gelatina per sobre. Tot seguit, de manera dispersa anirem posant la ratlladura de llimona i tornarem a posar a la nevera per un espai de mínim 2 hores.  Un cop tret he posat unes rodanxes de llimona per sobre, per decorar. ESPERO QUE US AGRADI !!

chesk 4

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »