ARRÒS NEGRE

arros negre 2

Avui us porto aquesta recepta d’arròs negre, similar a la paella, però amb un aspecte i gust molt diferents. Queda boníssim i és molt fàcil de fer.  La recepta és per a 5 persones. Espero que us agradi !!!

Què hi posem ?

500 gr. d’arròs d’ús comú

1 ceba grossa

1 pebrot verd

1 tomàquet madur

2 dents d’all

1/2 kilo de calamars

4 bossetes de tinta de calamar (la venen als súpers a la zona de congelats)

1 copa de vi blanc

Brou de peix

Com ho fem ?

Netejarem els calamars i els farem a trocets. Els posarem en una paella amb oli d’oliva vigilant no cremar-nos, ja que esquitxen força. Mentre tallarem el pebrot i la ceba ben petits. Un cop els calamars estiguin fets els traurem de la paella i els reservarem. En el mateix oli fregirem la ceba i el pebrot, a foc lent, afegint si cal una mica més d’oli.

Incorporarem els alls ben trinxadets i tot seguit el tomàquet ratllat. Salarem i afegirem la copa de vi. Deixarem que es cogui i redueixi i a continuació hi posarem els calamars.

Posarem l’arròs a la paella junt amb els altres ingredients i li donarem uns tombs perquè es vagi integrant. Tot seguit posarem la tinta del calamar i afegirem el brou de peix. El brou és una mica més del doble que l’arròs. (Jo he posat 1 1/2 litre de brou aprox.)

Deixarem que cogui uns 20/25 minuts i ja el tindrem llest.

L’acompanyarem amb allioli cassolà. (Teniu penjada la recepta)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »