ARRÒS NEGRE
Avui us porto aquesta recepta d’arròs negre, similar a la paella, però amb un aspecte i gust molt diferents. Queda boníssim i és molt fàcil de fer. La recepta és per a 5 persones. Espero que us agradi !!!
Què hi posem ?
500 gr. d’arròs d’ús comú
1 ceba grossa
1 pebrot verd
1 tomàquet madur
2 dents d’all
1/2 kilo de calamars
4 bossetes de tinta de calamar (la venen als súpers a la zona de congelats)
1 copa de vi blanc
Brou de peix
Com ho fem ?
Netejarem els calamars i els farem a trocets. Els posarem en una paella amb oli d’oliva vigilant no cremar-nos, ja que esquitxen força. Mentre tallarem el pebrot i la ceba ben petits. Un cop els calamars estiguin fets els traurem de la paella i els reservarem. En el mateix oli fregirem la ceba i el pebrot, a foc lent, afegint si cal una mica més d’oli.
Incorporarem els alls ben trinxadets i tot seguit el tomàquet ratllat. Salarem i afegirem la copa de vi. Deixarem que es cogui i redueixi i a continuació hi posarem els calamars.
Posarem l’arròs a la paella junt amb els altres ingredients i li donarem uns tombs perquè es vagi integrant. Tot seguit posarem la tinta del calamar i afegirem el brou de peix. El brou és una mica més del doble que l’arròs. (Jo he posat 1 1/2 litre de brou aprox.)
Deixarem que cogui uns 20/25 minuts i ja el tindrem llest.
L’acompanyarem amb allioli cassolà. (Teniu penjada la recepta)