TRENA DE PA DE LLET

trena de brioix

Aquest pa és dolç i tendre i combina bé tant amb dolç com amb salat. Ideal per esmorzar o berenar és una recept fàcil i amb  molt bon resultat.

Què hi posem ?

550 gr. de farina de força

50 gr. de mantega a temperatura ambient

300 ml. de llet

60 gr. de sucre

1 culleradeta de sal

25 gr. de llevat premsat

1 ou batut

Com ho fem ?

En un bol hi posarem la farina, la mantega, el sucre i la sal. Barrejarem be tots els ingredients i anirem afegint la llet, deixant una mica que incorporarem més tard amb el llevat i pastant la massa sense parar. Podem fer-ho amb les mans o bé amb panificadora o estri similar.

Escalfarem una mica la llet que hem deixat reservada i posarem el llevat esmicolat. El desfarem i l’incorporarem a la massa. Tornarem a pastar. Deixarem la massa dintre del bol tapada amb un paper film i la deixarem llevar per espai d’1 hora, fins que dobli el seu volum.

Un cop hagi doblat el seu volum dividirem la massa en tres parts. Enfarinarem la superfície de treball i farem un rul·lo llarg amb cada part. Deixarem reposar uns 10 minuts.

Unirem els tres rul·los per un extrem, farem una trena i unirem l’altre extrem. Disposarem la trena en una plàtera de forn sobre un paper vegetal, la taparem amb un drap de cotó i la deixarem llevar uns 30 minuts més.

Engegarem el forn a uns 180º. Amb l’ou batut pintarem la trena i la posarem al forn durant uns 25-30 minuts, vigilant que no es faci excessivament.

La traurem del forn i la deixarem refredar sobre una reixeta. ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »