PASTÍS D’AVELLANA I XOCOLATA

P1050489

Després de les amanides tenia ganes de penjar alguna cosa de postres. Aquest pastís el vaig fer per l’aniversari del nostre amic Juan i realment és un pastís que porta una mica de feina, ja que té diferents procesos, però el resultat és fantàstic en sabor, textura, és suau i l’avellana li dona un gust molt especial. Si teniu una mica de temps us recomano de fer-lo. A mí em van felicitar més que al que feia anys ……… Jejeje, és broma. La font és del blog “De uvas a peras”.

Què hi posem ?

Per al pa de pessic: 4 ous, 100 gr. de farina, 100 gr. de sucre i unes gotes d’essència de vainilla

Per l’almìbar: 250 ml. d’aigua, 4 cullerades de sucre i un raig de brandy o rom

Per al farcit: 175 gr. d’avellanes, 100 ml. de sirope de xocolata, 150 gr. de sucre i 700 ml. de nata per muntar

Per a la cobertura: 200 ml. de nata , 200 gr. de xocolata fondant, 30 gr. de mantega i unes avellanes per decorar

Com ho fem ?

En primer lloc farem el pa de pessic o bizcocho genovés, que és la base de tots els pastissos. Encendrem el forn a 170º perquè es vagi escalfant. Amb unes varilles batrem els ous amb el sucre fins que dupliquin el seu volum. Afegirem l’essència i tamisarem la farina, afegint-la poc a poc a la barreja dels ous i sucre. Això ho barrejarem amb una espátula, amb moviments envolvents. Un cop estigui ben emulsionat l’abocarem en un motlle rodó que haurem untat prèviament amb mantega i el ficarem al forn uns 20 minuts aproximadament.

Mentre farem l’almíbar. En un cassó al foc  hi posarem l’aigua i el sucre i remenarem bé fins que el sucre es desfaci; tot seguit afegirem el licor, li donarem uns tombs i reservarem.

Un cop estigui el pa de pessic el traurem del forn i el deixarem refredar sobre una reixeta.

Farem el farcit. Triturarem les avellanes junt amb el sucre mirant de que quedin tipus pols, o suigui molt triturades. Muntarem la nata, ben freda de la nevera, fins que tingui una consistencia ben sòlida. Afegirem les avellanes triturades barrejant amb compte, amb moviments envolvents, mirant de que no baixi la massa. Tot seguit afegirem el sirope de xocolata i tornarem a barrejar. Guardarem la massa a la nevera.

El pa de pessic ja serà tebi i procedirem a fer dues parts, ja que una farà de base i l’altra quedarà per sobre.  Si ens ha quedat molt pujat farem tres parts i una no la farem servir, ja que no ens interessa que sigui molt doble. Agafarem una part del pa de pessic, el posarem de base al motlle i el ruixarem amb l’almíbar que ja tenim fet, mirant de que quedi ben cobert. Seguidament el cobrirem amb la meitat del farcit de la nata i avellana…..

Deixarem ben allisat i a sobre hi posarem l’altra part del pa de pessic. També el ruixarem amb l’almíbar i el cobrirem amb el que ens queda del farcit. Allisarem bé i ho posarem a congelar, com a mínim unes 2 hores.

Farem la cobertura. En un cassó al foc hi posarem la nata i a la que arrenqui el bull l’afegirem a la xocolata, que haurem trocejat prèviament en un bol. Amb moviments l’anirem desfent i afegirem la mantega, que li donarà el punt de lluentor.

Traurem el pastís del congelador i amb un ganivet l’anirem desenganxant del motlle, amb compte. Un cop tret del motlle el posarem sobre una base (si tenim un peu millor), per poder cobrir-lo amb la xocolata que hem desfet. Veureu que amb aquesta quantitat queda tot el pastís cobert. Com que el pastís és fred del congelador la xocolata de seguida es refreda. Per sobre, per decorar, hi posarem unes avellanes trinxades.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »