CREMA DE RAP I GAMBONS

crema de rap i gambons

Plat de festa per excel·lència, molt indicat per les festes de nadal. En aquest cas l’he fet perquè m’ha vingut de gust cuinar una crema de peix i també ens pot servir per alguna celebració especial.

He optat per posar llet evaporada ja que té moltes menys calories que la crema de llet, no treient però la cremositat al plat. És important que sabeu que podeu preparar-lo el dia d’abans.

Si voleu quedar bé, feu aquest plat; segur que triunfareu ¡!!!

Què hi posem?

Per fer el brou de peix:

1,5 l. d’aigua, peix de roca, 1 fulla de llorer, una branqueta de julibert i sal

Pel sofregit:

Oli d’oliva, 1 porro, 1 ceba, 1 all, sal, 1 culleradeta de sucre, 1 polsim de pebre, 1 brick de tomàquet fregit, els caps i cossos dels gambons o gambes i un raig de brandi.

Per la crema:

2 cues de rap (millor fresc, però hi ha congelats de molt bona qualitat), 2 filets de lluç (en aquest cas congelat), 500 gr. de gambons i 100 ml. de llet evaporada (Ideal).

Com ho fem?

En una olla posarem l’aigua, el peix de roca ben net, la sal, el julibert  i la fulla de llorer. Deixarem que bulli uns 30 minuts.

En una paella farem el sofregit. Posarem oli d’oliva i afegirem el porro (la part blanca) tallat petit, la ceba i l’all, també a talls petits. Deixarem sofregir a foc lent i reservarem.

Pelarem les gambes i reservarem els caps i els cossos.

En una altra paella també hi posarem oli d’oliva i un cop calent hi posarem els caps i els cossos de les gambes, salpebrerem,  i deixarem enrossir. Un cop fetes afegirem el raig de brandi fins que s’evapori i finalment el brik de tomàquet, afegirem el sucre i  un got del brou de peix que hem fet. . Deixarem uns 10 minuts. Triturarem aquesta barreja i colarem el suc; el reservarem en un bol.

Tallarem a daus el peix, prèviament net (rap, lluç i gambes) i el saltejarem en una paella.

Ara barrejarem els ingredients per fer la crema. Colarem el brou i el disposarem en una olla neta; afegirem el sofregit, la crema que teníem reservada dels cossos i caps de les gambes i les ¾ parts del peix que hem saltat a la paella.

Amb la batedora triturarem molt bé tots aquests ingredients mirant de que quedi una crema ben fina. Provarem de sal i tot seguit hi posarem la llet evaporada, que li donarà més cremositat.

Per servir, posarem la crema en el recipient que tinguem i acompanyarem dels bocinets de peix que teníem reservats.

ESPERO QUE US AGRADI!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »