PASTÍS-MOUSE DE PLÀTAN

pastis-mouse-de-plàtan-1024x768

 Avui estem convidats a dinar a ca l’Espe, una bona amiga, celebrem que hi ha el Rafa, que ha vingut des de Leon i segur que serà un dia esplèndid. És un pastís molt suau i per qui li agradi el plàtan, és ideal. Amb aquest pastís celebrarem també la Diada de Catalunya. Us desitjo una bona Diada !!!

 Què hi posem ?

Per la base:

150 gr. de galetes tipus Digestive

85 gr. de mantega

50 gr. de nous

 Pels plàtans caramelitzats al rom:

500 gr. de plàtans

20 gr. de mantega

2 cullerades de sucre moreno

1 raig de rom

1 culleradeta de sal

Pel pastís-mouse:

1      Terrina de formatge Mascarpone

1      terrina de formatge tipus Filadelfia

 200 gr. de sucre

500 gr. de plàtans triturats

½ llimona  (el suc)

1 culleradeta de vainilla

4 ous

20 gr. de Maizena

Un grapadet de nous i un raig de cobertura de xocolata

Com ho fem ?

Per fer la base del pastís:

Triturarem les galetes amb la mantega i les nous fins que quedi una pasta ben fina. Amb aquesta pasta cobrirem la base el motlle que haguem escollit per a fer el pastís; amb l’ajut d’una cullera pressionarem bé i estendrem mirant de que quedi ben uniforme per tota la base. Ho ficarem a la nevera.

Per caramel·litzar els plàtans:

Tallarem els plàtans en rodanxes d’1 cm. En una paella hi posarem el sucre i la mantega i quan comenci a desfer-se afegirem els plàtans. Deixarem que es vagin caramel·litzant; després afegirem el rom i per últim la sal, que potenciarà els aromes. Reservarem.

Per fer el pastís:

Barrejarem les dues terrines de formatge junt amb el sucre. Afegirem el suc de la llimona, els plàtans triturats i la culleradeta de vainilla.

Un cop ben emulsionat afegirem un a un els 4 ous i per últim hi posarem la Maizena i tornarem a batre.

 Encendrem el forn a 180/190º posició turbo.

 Per muntar el pastís traurem de la nevera el motlle i per sobre hi posarem les rodanxes de plàtan caramel·litzat deixant algunes per decorar el pastis.

Tot seguit hi posarem la massa que havíem reservat i el posarem al forn. Als 40/45 minuts comprovarem amb un escuradents si ja està fet o no. En cas de que l’escuradents surti humit, el deixarem una estona més.

Un cop fred el desemmotllarem i el decorarem amb el plàtan caramel·litzat , unes nous i un raig de cobertura de xocolata.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »