FLAM DE MATÓ

flam de mató

Tenia ganes de fer aquest flam des de feia temps i creieu que és un dels meus preferits i dels de casa. El mató, una cosa tant nostra, li dona un gust i una textura finíssima. La idea és de Cuines de TV3.

Què hi posem?

250 gr. de mató (1 terrina)

200 ml. de nata liquida (1 brick)

300 ml. de llet sencera

100 gr. de sucre

1 sobre de quallada

150 gr. de sucre (pel caramel del flam)

2 cullerades d’aigua (pel caramel)

Ametlla crocanti

Com ho fem?

Primer farem el caramel: En un cassó hi posarem el sucre i les cullerades d’aigua. Ho posarem al foc i deixarem que es vagi desfent el sucre fins que agafi color. Vigilarem que no es passi, ja que podria cremar-se el sucre i l’hauríem de tornar a fer. També haurem d’anar en compte ja que el sucre agafa temperatura molt alta i seria perillós si ens cremem.

Un cop fet l’abocarem en el motlle on farem el flam i reservarem.

Farem el flam:

En un bol o el got de la batedora hi posarem tots els ingredients menys la llet. Batrem bé la barreja i finalment incorporarem la llet.

Passarem la mescla al motlle i el courem al bany maria. El forn a 190º i es courà en 40 minuts aproximadament.

Us explicaré com coure al bany maria: Consisteix en coure els aliments en un recipient que hi càpiga dintre d’un altre apte per anar al foc, amb aigua. Es pot fer al foc o al forn

Primer encendrem el forn (podem fer-ho al començar a fer el flam). En una safata (que hi càpiga el motlle del flam) posarem aigua ben calenta (mirant de que no passi dels ¾ d’alçada perquè no passi l’aigua a la safata del menjar) i la posarem al forn. Tot seguit hi posarem el motlle de flam dintre de la safata. El temps de cocció farà que l’aigua agafi temperatura i es cogui.

Un cop cuit el deixarem refredar. Un cop fred el disposarem sobre la plàtera que tinguem, anant amb compte a l’hora de tombar-lo de que no es trenqui. Cobrirem amb l’ametlla per sobre.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »