CROQUETES DE PERNIL
Suposo que la majoria de vosaltres heu menjat croquetes fetes a casa i heu comprovat la diferència entre aquestes i les comprades. Es poden fer amb molts ingredients, però en aquest cas us les presento de pernil del país. Ja veureu que no són difícils de fer; això sí una mica entretingudes, però el resultat final val la pena. Amb aquestes mesures surten unes 25 croquetes.
Què hi posem ?
100 gr. de pernil salat del país
1 ou dur
1 ceba
85 gr. de farina (aprox.)
400 ml. de llet
Nou moscada (un polsim)
Oli, sal (poca) i pebre
Per arrebossar: 2 ous, farina, pa ratllat i oli d’oliva
Com ho fem ?
Primer bullirem l’ou. El deixarem refredar. Tallarem el pernil en bocinets petits, el reservarem.
Ratllarem la ceba i la sofregirem amb foc baix. Un cop feta afegirem la farina i remenarem bé deixant-la que es cogui, sense cremar-se. Incorporarem la llet, la nou moscada, el pebre i una mica de sal.
Sense deixar de remenar veurem que la beixamel es va lligant. Ara serà quan afegirem els bocinets de pernil i l’ou dur ben esmicolat, mesclant bé tots els ingredients. Deixarem aquesta pasta resultant que se refredi i la ficarem a la nevera.
A l’hora de fer les croquetes traurem de la nevera la pasta i amb l’ajuda d’una cullera anirem agafant pasta, fent una boleta i després li donarem la forma típica de croqueta. També podem fer-les posant la pasta en una mànega pastissera, deixant-la anar i anar tallant la pasta de la mida que vulguem.
Un cop donada la forma, les passarem per farina blanca, després per ou batut i finalment per pa ratllat. En una paella posarem força oli d’oliva i un cop calent les anirem fregint. Les anirem deixant en un plat cobert per paper per treure l’excés d’oli.
Queden cruixents i súper bones. ESPERO QUE US AGRADIN !!!