BROWNIE

brownie

És el pastís que he fet més vegades. A casa ens encanta la xocolata i el brownie amb nous és dels que més ens agrada. És molt fàcil de fer i te un toc cruixent per fora i humit per dintre que fa una textura excepcional.

Què hi posem ?

200 gr. de xocolata negra

4 ous

100 gr. de mantega

100 gr. de sucre

1 cullerada d’essència de vainilla

80 gr. de farina de reposteria

20 gr. de cacau pur

1 cullerada de melmelada (maduxia, préssec)

50 gr. de nous

Com ho fem ?

Encendrem el forn a 180º en posició dalt i baix.

En un bol batrem bé els ous i el sucre fins que quedi doblat de volum. En un altre bol hi ficarem la xocolata i la mantega i ho fondrem al microones. Posarem de minut en minut traient el bol cada minut per barrejar la mescla.

Abocarem la crema de xocolata a la barreja dels ous i afegirem l’essència de vainilla i la melmelada. Barrejarem be amb les varilles. Seguidament tamisarem la farina i el cacau i ho mesclarem tot plegat. Finalment  afegirem les nous tallades petites.

Untarem de mantega el recipient on courem el brownie i empolsinarem amb cacau pur; així evitarem que s’enganxi. Tot seguit hi posarem la barreja feta i ho introduirem al forn.

En uns 30 minuts ho tindrem fet. Abans mirarem amb un escuradents si està cuit. Aquest pastís millor que quedi una mica cru, que no massa fet. Un cop hagi refredat tallarem porcions quadrades i les servirem amb nata muntada. També li va molt bé el gelat de vainilla.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »