COCA DE LLARDONS TOVA

coca llardons tova

Sempre he fet a coca de llardons amb pasta de full, però vaig decidir provar aquesta recepta de  blog “La cuina de l’Estany” i realment és una coca super bona, de textura tova i amb un bon gust.

Què hi posem ?

100 gr. de sucre

200 gr. de llard de porc

150 gr. de llardons

100 ml. de llet

100 ml. d’aigua

400 gr. de farina

20 gr. de llevat fresc

50 gr. de pinyons

1 pessic de sal

1 pessic de matafaluga

1 pessic de canyella en pols

Com ho fem?

En un bol gran hi posarem l’aigua, la llet i el pessic de sal. Barrejarem tots els ingredients. Afegirem la meitat del llard, el llevat ben esmicolat, la farina, 50 grams de sucre i ho treballem una bona estona més.

Tot seguit anirem afegint el llard restant barrejant be la mescla. Un cop estigui ben integrat, afegirem els llardons però no massa esmicolats, ja que volem sentir-los al menjar la coca.

Deixarem reposar uns 15 minuts. En la safata del forn hi posarem un paper vegetal, abocarem la massa i li donarem forma de coca. Per sobre hi escamparem el sucre i els pinyons. Deixarem uns 30 minuts més reposar.

Un cop passat aquest temps preescalfarem el forn a 180º i un cop calent hi posarem la coca. En 20/25 minuts la tindrem llesta.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »