BANDA DE CREMA I FRUITES

Banda de fruites i crema 1

Aprofitant les fruites de temporada com els maduixots i les taronges, us presento aquesta banda feta amb pasta de full que la podeu combinar amb les fruites que més us agradin; amb la crema teniu uns postres deu !!!!!!

Què hi posem ?

1 massa de pasta de full

Diferents  tipus de fruites (pinya, maduixots, taronja, kiwi)

Gelatina per cobrir la banda

Crema pastissera

Per a la crema :
1 litre de llet
4 rovells d’ou
250 gr. de sucre
80 gr. de farina de blat tipus Maizena
Pela de llimona (2 trossets)
Canyella (1/2 branca)

Com ho fem ?

En primer lloc farem la crema pastissera:   En un cassó posarem 3/4 de la llet junt amb el sucre, la canyella i la pela de llimona. Remenarem i deixarem que bulli. Mentre, posarem la resta de la llet, els rovells d’ou i la Maizena en un got de batedora i emulsionarem fins que escumi.

Un cop hagi bullit un parell de minuts  el que  tenim al foc, apartarem i poc a poc anirem incorporant la barreja de la llet i ous. Tornarem a posar al foc i sense deixar de remenar, esperarem fins que qualli i tingui la textura de crema. Reservarem i taparem amb film de plàstic mirant de que toqui directament a la crema; així evitarem que la crema faci crosta.

Amb aquestes mides ens sobrarà crema però la podem aprofitar per fer un altre postres o per menjar-la amb una mica de sucre i cremar-la.

A continuació, depenent de l’aparell que tinguem per fer la banda, tallarem la massa de full a la mida que correspongui. Untarem el motlle amb mantega i tot seguit hi posarem la pasta de full, punxant-la amb una forquilla  perquè no pugi en excés.

Encendrem el forn dalt i baix, a 200º  i un cop calent enfornarem la banda. Un cop feta la deixarem refredar sobre una reixeta i la reservarem.

Tenim la crema freda i la banda també. És ara quan muntarem la banda. Traurem la crema de la nevera i amb l’ajut d’una mànega anirem omplint la base de la banda de pasta de full.

Trossejarem les fruites (que haurem rentat prèviament) si pot ser de la mateixa mida i del mateix gruix i les anirem disposant per sobre de la crema, cobrint-la tota.

Cobrirem amb la gelatina (que haurem desfet prèviament, segons instruccions del fabricant), el que li donarà la lluentor i el toc final.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »