PASTIS FRED DE PEIX

pastis fred de peix

Aquest és un d’aquells menjars que ja entren pels ulls. És un entrant molt suau, apropiat per l’estiu, ja que es menja fresquet de la nevera i pots jugar amb diferents tipus de peix. El pa de motlle és d’una peça, comprat al supermercat i ja el venen tallat. Aquest te cinc capes de pa. Va súper bé per festes, reunions familiars, etc. Espero que us agradi !!!

Que hi posem ?

1 paquet de pa de motlle tallat d’una peça

2 llaunes petites de tonyina

9 palets de cranc (surimi)

1/2 llauneta d’anxoves

1 pot de paté de salmó

2 ous durs

Maionesa

Per guarnir: Enciam, tomàquets xerry, anxoves i succedani de caviar

Com ho fem ?

Posarem els dos ous a bullir uns 10 minuts. Mentre, sino en tenim, farem la maionesa i reservarem.

En un bol hi posarem els demés ingredients, els ous durs, un cop freds i la maionesa. Començarem a batre tot plegat i per arribar a la consistència de crema, anirem posant cullerada a cullerada de maionesa fins que trobem la textura tipus paté, que ens anirà bé per untar el pastís. No caldrà afegir sal, ja que les anxoves ja són prou salades.

Untarem les làmines del pa, una per una amb un bon gruix de paté de peix. La de sobre de tot també s’ha d’untar i també els costats, de manera que quedi tot el pastís impregnat del paté. Us quedarà molt bé si ho feu amb una espàtula de pastisseria.

Per finalitzar, trinxarem ben petites unes fulles d’enciam, obrirem per la meitat els tomàquets xerry i anirem disposant per sobre del pastís de la manera que més ens agradi. Posarem les anxoves i el succedani de caviar. (Per guarnir es poden posar altres ingredients com salmó fumat, gambetes cuites pelades, etc….)

Podem fer el pastís (tot untat) i reservar-lo a la nevera fins l’hora de menjar-lo. És llavors quan farem el guarniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »