BACALLÀ A LA MEL
Us presento una recepta tradicional de quaresma i de la cuina catalana. El bacallà és un peix blanc i per tant amb baix contingut de greixos que podem elaborar de moltes maneres: al pil pil, amb samfaina, fent uns bunyols, en truita….. i a la mel. Recepta per 5 persones. (Aquest bacallà és fresc però podem fer-lo dessalat també)
Que hi posem?
5 talls de morro de bacallà
2 cebes
50 gr. de mantega
Panses i pinyons (al gust de quantitat)
2 cullerades mitjanes de mel
1 raig de vinagre de poma
2 cullerades mitjanes de sucre
Oli d’oliva i sal
Farina per arrebossar
1 got petit d’aigua
Com ho fem ?
Posarem oli d’oliva en una paella i escalfarem. Salarem el bacallà (si és fresc) i l’enfarinarem. El fregirem en l’oli calent i un cop fet el deixarem en un plat sobre paper absorbent. Així amb tots els talls.
Colarem l’oli de fregir el bacallà i el reservarem. En la mateixa paella hi posarem la meitat de la mantega i un raig de l’oli que tenim reservat i procedirem a confitar la ceba. La tallarem en juliana, ben primeta i la posarem a fregir, junt amb el sucre, a foc lent.
En una altra paella hi posarem la resta de la mantega i un raig de l’oli reservat. Hi posarem les panses i els pinyons i quan agafin color afegirem la mel, l’aigua i un raig de vinagre de poma. Deixarem reduir fins obtenir una salsa amb una mica de cos.
Per muntar el plat farem un llit amb la ceba confitada, a sobre hi posarem els talls de bacallà i per sobre la salsa de mel i fruits secs. Us asseguro que el plat no us deixarà indiferents !!!!!!!