SÍPIA AMB MONGETES I CLOÏSES

sipia-amb-mongetes-i-cloïsses

Per celebrar el dia de la “Mona” acostumem a anar a la muntanya, a casa de la meva germana Ester i de la seva família i cada família de les que anem portem un plat fet. En aquesta ocasió vaig fer aquest plat aprofitant que a casa tenia un pot de mongetes cuites de Navarra, per cert boníssimes. A veure que us sembla… Amb la mesura d’ingredients que poso va sortir una bona cassola.

Què hi posem ?

1   sípia de 750 gr. fresca i bruta

500 gr. de mongeta cuita (pot ser del ganxet o de la que vulgueu)

500 gr. de cloïses

2 cebes mitjanes

3 dents d’all

2 tomàquets madurs

1 fulla de llorer

½ got gran de vi blanc del Penedès

Oli d’oliva, sal i pebre

Julivert

Com ho fem ?

En primer lloc netejarem la sípia i la farem a trossets. Farem el mateix amb la melsa (salsa de la sípia) i reservarem. També posarem amb aigua freda i sal les cloïsses, prèviament netes.

En la cassola hi posarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem les cebes prèviament trinxades. Seguidament hi posarem 2 dels alls també trinxats. Deixarem cuinar a foc lent.

Un cop feta la ceba incorporarem els tomàquets ratllats, la fulla de llorer i salpebrerem.

Mentre, agafarem les cloïsses i les posarem en una cassola ben tapades i amb foc mig deixarem que s’obrin. Les reservarem junt amb el suc que han deixat anar.

Afegirem la sípia que teníem reservada; barrejarem amb la ceba i el tomàquet i deixarem cuinar uns 40 minuts fins que la sípia sigui tendra, afegint per a la seva cocció el suc de les cloïsses.

Ara serà quan li posarem el got de vi. Deixarem uns 5 minuts per deixar que s’evapori l’alcohol i li posarem les mongetes amb compte de no xafar-les. Tot seguit afegirem les cloïsses i amb compte barrejarem tots els ingredients. Farem una picada amb l’all que teníem reservat i força julivert i li tirarem per sobre.

Deixarem coure tot plegat uns 5 minuts més i ja tindrem la nostra cassola feta.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »