BRAÇ DE GITANO DE NATA
Unes postres ben vistoses. Postre clàssic , amb un resultat sempre excel·lent, que em recorda a les pastisseries de quan era petita, ja que eren les postres que més es degustaven llavors. Amb crema i trufa estan deliciosos.
Què hi posem ?
Pel pa de pessic:
4ous
120 gr. de farina tamisada
120 gr. de sucre
1 pessic de sal
1 pessic de llevat en pols
Pel farcit de nata:
400 ml. de nata per muntar (mín. 35% m.g.)
50 gr. de sucre llustre
Com ho fem ?
Encendrem el forn a 180º posició dalt i baix.
Separarem els rovells de les clares. Amb una batedora de varilles muntarem les clares a punt de neu i reservarem. En un bol apart hi posarem el rovells junt amb el sucre i batrem fins que ens dobli el volum. Afegirem la farina junt amb el llevat, tot ben tamisat i amb una espàtula anirem remenant amb moviments envolvents i sense pressa.
Un cop ben barrejat, afegirem les clares que teníem a punt de neu i farem el mateix. Amb l’estàtula anirem incorporant les clares fins que tinguem la massa ben emulsionada.
Folrarem la plàtera del forn amb paper vegetal o de forn i abocarem la massa deixant-la ben prima i homogènia (ben estirada i que cobreixi la plàtera). En 12/15 minuts la tindrem feta.
Cobrirem amb un drap de cotó aquest “pa de pessic” i l’enrotllarem perquè agafi la forma del braç de gitano. El deixarem que se refredi.
Mentre muntarem la nata. Traurem la nata de la nevera (sempre s’ha de muntar molt freda) i amb l’ajut d’unes varilles la muntarem, afegint el sucre llustre. Reservarem.
Un cop tinguem el braç fred, el desenrotllarem i li traurem el paper vegetal. Veurem que queda molt flonjo per treballar. Amb un ganivet tallarem tots els costats mirant de que quedi un rectangle ben igual i un cop ben estès, el cobrirem amb la nata que tenim reservada.
Procedirem a enrotllar-lo, donant-li la forma del braç i el decorarem de la manera que més ens agradi; amb xocolata calent, amb sucre llustre……