PROFITEROLS

profiterols

Què fàcil són de fer aquests profiterols !!!! Son lioneses que poden omplir-se de nata, crema, trufa i també d’aliments salats. A Catalunya se solen menjar per postres.

Els de nata els vaig banyar amb xocolata calenta, que és molt típic d’aquí, però com vegeu, la foto la vaig fer en conjunt.

Què hi posem ?

Per la pasta choux

160 gr. de farina de reposteria

250 gr. d’aigua

100. de mantega

1pessic de sal

1pessic de sucre

4ous mitjans

Pel farcit dels profiterols

1 bric de nata per muntar 35%m.g. de 500 ml.

50 gr. de sucre llustre

2    cullerades soperes de cacau pur

Com ho fem?

En un cassó al foc hi posarem l’aigua, la mantega, la sal i el sucre. Un cop arrenqui el bull hi posarem la farina;  remenarem bé fins que es formi una massa i retirarem del foc. Ara és quan anirem incorporant els ous, un a un, batent bé, fins que quedin ben emulsionats en la massa.

Deixarem refredar una estona i ficarem la massa en una mànega pastissera amb “boquilla” arrissada.

Encendrem el forn a 200º posició dalt i baix. Disposarem porcions petites de massa sobre un paper de forn, separades entre elles, donant la forma del profiterol.

Baixarem la temperatura del forn a 180º i enfornarem aproximadament 20 minuts (comprovarem que estiguin fets). Deixarem refredar sobre una reixeta.

Per muntar la nata: La nata ha de ser ben freda de la nevera. La posarem en un bol, junt amb el sucre i amb unes varilles la muntarem. Farem dues meitats i a una d’elles hi posarem el cacau pur. Barrejarem bé fins que quedi ben integrat i si cal afegirem una mica més de sucre llustre.

Per muntar els profiterols omplirem dues mànegues pastisseres; una de nata i l’altra de xocolata.

Obrirem les lioneses per la meitat i anirem omplint de nata i xocolata, això ja al gust de cadascú. Finalment les empolsinarem de sucre llustre.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »