CONILL A L’ALLET

CONILL A L'ALLET 1

El conill pot cuinar-se de mil maneres diferents i com que és una carn molt agraïda, de textura suau i tendre,   sempre queda bé. La carn de conill té moltes propietats nutricionals, al tenir poc greix, és molt baixa en purins i està exempta d’àcid úric, sent rica en calci, ferro, vitamines del grup B, àcid fòlic i vitamina K.

La recepta és la preferida de casa i potser la més fàcil de fer. És la meva manera de fer el conill a l’allet.

Què hi posem ?

1 conill   (si és de casa de pagès millor)

1 cabeça d’alls

1 branca de farigola

1 got d’oli

1 got de brou o  aigua

1 got de vi blanc del Penedès

1 rajolí petit d’anís

Sal i pebre

Per la picada: 5 o 6 ametlles, 1 all cru,  3 o 4 alls del rostit i una mica de julivert

Com ho fem ?

En una cassola hi posarem l’oli a escalfar. Salpebrerem el conill i un cop l’oli sigui calent el posarem a la cassola junt amb la cabeça d’alls, tallada en dues meitats i la branca de farigola

A foc lent deixarem que es vagi fent. Quan vegem que va quedant rosset afegirem la copa de vi i el raig d’anís. Deixarem evaporar i afegirem el got de brou. Deixarem coure uns 30 minuts.

En un morter aixafarem els alls, el julivert i les ametlles. Afegirem una mica del suc del rostit i l’abocarem per sobre del conill. Deixarem coure uns 5 minuts més i ja el tindrem a punt per menjar.

Molt bo d’un dia per l’altra.  ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »