MANDONGUILLES AMB SALSA DE TOMÀQUET

mandonguilles amb salsa de tomàquet

Les mandonguilles amb salsa de tomàquet són les més clàssiques que es cuinen i a la vegada les que agraden a tothom. Amb ingredients naturals i a l’abast de tothom, aquí teniu un plat senzill però molt gustós. Prepareu-vos per a sucar-hi pa.

Què hi posem ?

500 gr. de carn picada mixta (porc i vedella)
2 talls de pernil salat
1 llesca de pa de motlle + llet (per sucar-la)
1 ou
Pa ratllat
½ all (si ens agrada amb molt gust d’all hi posarem un)
Julivert picat
2 tomàquets grans ben madurs
1 ceba grossa
1 pastanaga
1 fulla de llorer
Farina per arrebossar
Brou de pollastre (o el que tinguem)
Oli d’oliva
Sal, pebre i sucre

Com ho fem ?

En un bol hi posarem la carn. La salpebrerem, ratllarem l’all ben menudet, el julivert ben picadet, l’ou ben batut i el pernil tallat ben petit. Remenarem bé aquests ingredients.

En un altre bol hi posarem la llesca de pa de motlle i li posarem un raig de llet; un cop l’hagi absorbit, l’escorrerem bé i l’afegirem a la barreja de la carn. El pa ratllat l’afegirem si veiem que a la massa li falta consistència, ja que no ha de quedar massa tova.

Per fer les mandonguilles agafarem amb una cullera una part de la barreja de la carn i amb les mans li donarem forma de bola (de la mida que vulguem), deixant-les en un plat, fins que les tinguem totes fetes. Ara les passarem per farina i les fregirem en una paella amb oli d’oliva, passant-les un cop fregides per paper, per tal de que deixin anar l’excés d’oli. Deixarem refredar l’oli i el colarem; ens servirà per fer el sofregit.

Ratllarem la ceba i un cop l’oli sigui calent la posarem a fregir, a foc lent. Ratllarem els tomàquets i tallarem la pastanaga ben petita i un cop la ceba estigui feta ho afegirem a la paella junt amb la fulla de llorer. Afegirem sal i una mica de sucre i deixarem que es cogui.

Un cop fet incorporarem les mandonguilles, barrejarem bé els ingredients i seguidament afegirem el brou o aigua fins a cobrir-les. Deixarem coure uns 25/30 minuts i ja les tindrem llestes.

ESPERO QUE US AGRADIN !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »