AMANIDA AMB ROQUEFORT, NOUS I PERA AMB PASTA DE FULL
Us presento una amanida de luxe, molt adequada per aquestes festes de Nadal, o també per qualsevol celebració.
La combinació de la pera amb la pasta de full i l’amanida amb el formatge blau és perfecta i farà que gaudiu moltíssim d’aquest magnífic i senzill plat. La font és de la revista Thermomix de Nadal i la recepta la indico de forma tradicional.
Què hi posem ?
1 pera (depenent dels comensals)
Llimona
1 o 2 tires de pasta de full fresca
Ou batut
Fulls variats d’enciam
Unes nous pelades
Uns daus de formatge roquefort o blau
Uns daus de codony
Vinagreta: Un raig d’oli d’oliva (10 ml), una culleradeta de vinagre, una de mel i una mica de sal.
Com ho fem ?
En primer lloc encendrem el forn a 200º. Pelarem la pera i li fregarem la llimona a fi efecte de que la pera no s’oxidi. Li tallarem la part del cul, això farà que s’aguanti dreta, i li deixarem la cua, així semblarà una espelma.
Seguidament, tallarem una tira d’uns 2 cm. de pasta de full, de la part més llarga de la massa, i anirem embolicant la pera, de manera que quedi ben coberta, que quedi la massa sobreposada a l’anterior. Farem servir les tires que calguin. Pintarem amb l’ou batut per donar-li lluentor i la disposarem al forn uns 25/30 minuts.
Per muntar el plat posarem els fulls d’enciam prèviament rentats, els trossets de nou, els dauets de codony i els dauets de formatge. Hi posarem al mig del plat la pera i regarem l’amanida amb la vinagreta, que ja haurem barrejat abans.
ESPERO QUE US AGRADI !!!