LLONGANISSA DE XOCOLATA

llonganissa de torró

Sembla una llonganissa de veritat; fins que no talles i es prova no veus que realment és una espècie de torró de xocolata boníssim. La recepta és de Thermomix adaptada a la manera tradicional, amb algun canvi.

Què hi posem ?

200 gr.de galetes maria

140 gr. de xocolata fondant

3 rovells d’ou

40 gr. de sucre

100 gr. de mantega

30 gr.  d’avellanes torrades

Sucre llustre

 

Com ho fem ?

Triturarem ben fines les galetes deixant unes 4/5 senceres. En un cassó a foc lent hi posarem la xocolata tallada a trossos junt amb la mantega, el sucre i els rovells. Remenarem contínuament fins que ens quedi tot ben emulsionat i desfet.

Ara trencarem amb les mans les galetes que havíem reservat i també partirem les avellanes en trossos no molt petits; si pot ser per la meitat. Barrejarem amb la xocolata desfeta que tenim i també afegirem les galetes triturades.

Remenarem bé fins que ens quedi tot ben integrat. Deixarem refredar uns minuts.

Sobre el marbre estirarem film transparent d’una llargada d’uns 25/30 cm., millor si són dues capes, una sobre de l’altra. Abocarem la massa que hem fet i embolicant-la amb el film li donarem forma de cilindre; la farem rodar perquè ens quedi ben rodona i apretada. Lligarem els extrems i deixarem la llonganissa a la nevera.

Passades unes 3 hores li traurem el film transparent i l’empolsinarem amb sucre llustre. La tornarem a embolicar amb el film; així semblarà ben bé la tripa de la llonganissa.

Per servir-la la tallarem a trossos.

Molt fàcil i súper bona. ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »