CROQUETES DE CALÇOT AMB SALSA

croquetes de calçot

S’acaba la temporada de calçots i he aprofitat per menjar-los amb la seva salsa d’una manera ben diferent. Unes delicioses croquetes amb els calçots fets al forn, ja que no he pogut escalivar-los al foc, però us asseguro que queden boníssims també. Una combinació que espero que proveu, que val molt la pena. La font del bloc Les receptes de St. Hilari.

Què hi posem:

1 manat de calçots ja cuits (25)

1 pessic de mantega

45 gr. de farina

500 ml. de llet

Sal, pebre i nou moscada

Per arrebossar-les: 

Farina de blat, ou i pa ratllat

Oli per fregir

 

Com ho fem ?

Els calçots s’han d’escalivar o fer al forn; també podem aprofitar calçots que hagin sobrat de la calçotada. Els farem trossets ben petits i en una paella els saltarem una mica amb la mantega.

Afegirem la farina i deixarem que es cuini, vigilant que no es cremi. Seguidament anirem incorporant la llet mica en mica mentre anem remenant; veurem que va agafant consistència. Salpebrerem i posarem la nou moscada, acabant de remenar.

Deixarem refredar i posarem en una carmanyola a la nevera, mínim de 6 hores.

A l’hora de degustar-les, farem les croquetes de la forma que més ens agradin, les passarem per farina, ou i finalment per pa ratllat.

Un cop l’oli de la paella sigui ben calent procedirem a fregir-les.  Les anirem disposant sobre paper absorbent perquè deixin l’excés d’oli i tot seguit al plat on les servirem.

Les acompanyarem amb la salsa típica de calçots. (Teniu la recepta al bloc)

ESPERO QUE US AGRADIN !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »