AMANIDA DE CIGRONS I BACALLÀ
Plat fàcil i ideal per l’estiu. En aquest cas he triat aquest llegum, de sabor boníssim i veritable tresor gastronòmic. Són rics en proteïnes, minerals, hidrats de carboni…. i molt bons per l’estomac, el cor i el pàncrees. No poso quantitat d’ingredients, ja que depèn dels comensals.
Què hi posem ?
Cigrons cuits
Bacallà dessalat i esqueixat
Ceba tendra
Pebrot vermell i verd
Tomàquet
Ou dur
Olives
Fulles de menta
Oli d’oliva
Pebre vermell
Fulles d’enciam
Com ho fem ?
El bacallà ha de ser dessalat. En cas que el comprem amb sal, haurem de tenir-lo en remull unes 24 hores i a la nevera, canviant l’aigua un parell de cops.
Tallarem les verdures ben petitones i reservarem. Courem l’ou i també reservarem.
Per muntar el plat barrejarem tots els ingredients en un bol. A banda emulsionarem l’oli d’oliva amb una mica de pebre vermell i fulles de menta ben talladetes i regarem l’amanida.
Muntarem el plat amb un cercle o quadrat d’emplatar i posarem els ingredients com més ens agradin. Guarnirem amb fulles d’enciam.
Tenim l’amanida feta. Bon Profit i espero que us agradi !!!