BRAÓ DE XAI ROSTIT AMB PATATES
Un plat ben gustós i que podem cuinar el dia d’abans i a última hora, abans de menjar-lo, afegir les patates. La recepta és per 4 persones
Què hi posem?
4 braons de xai
2 cebes
1 cabeça d’alls
Unes branques de romaní
Llard de porc/oli d’oliva
1/2 got de brandi
1/2 got de brou suau o aigua
Sal i pebre
4 patates
Com ho fem ?
Encendrem el forn a 150º; primerament no massa temperatura, volem que sigui ben tendre.
Netejarem els braons. En la base de la safata del forn hi posarem un raig d’oli i a sobre hi posarem les branques de romaní. Per sobre posarem els braons salpebrats, la cabeça d’alls i les cebes trossejades.
Afegirem un raig d’oli d’oliva per sobre o bé llard de porc, a gust de cadascú. Deixarem al forn sobre una hora, tapant la safata.
Passat aquest temps afegirem el got de brandi i el brou o aigua. Deixarem una hora més al forn, i l’anirem tombant i regant amb el propi suc.
Les patates podem fer-les al forn o bé fregir-les i afegir-les un cop els braons estiguin cuits.
Pujarem el forn a 200º ja que volem que agafi aquell color dauradet i en un quart d’hora ja podrem treure del forn.
Afegirem les patates, que quedaran ben untades del suquet de la carn.
ESPERO QUE US AGRADI !!!