PASTÍS DE MONIATO AMB CASTANYES CARAMELITZADES

pastis-de-moniato

Sí o sí tocava aquesta recepta estant tant a prop la castanyada i amb uns productes realment de tardor.

La recepta és molt fàcil i és del bloc “Atrapada en mi cocina”. Veureu que en poc temps la tindreu llesta i amb un gust i textura que us encantarà. Aquesta ens l’hem cruspit a la feina en un tres i no res.

QUE TINGUEU FELIÇ CASTANYADA !!!

 

Què hi posem ?

600 gr. de moniatos

La mida d’un got d’aigua de farina

“                 “             “      de llet

“           de dos gots d’aigua de sucre  (si no agrada molt dolç posarem menys)

4 ous

1 cullerada de mantega pomada

Canyella en pols

Per les castanyes caramel·litzades:

8 castanyes

50 gr. de sucre

1 culleradeta d’aigua

 

Com ho fem ?

Courem els moniatos, podent fer-ho al forn o bé al microones (jo al microones en 10’). Deixarem refredar i un cop freds els pelarem i els posarem a trossos en un bol.

Encendrem el forn a 180º posició dalt i baix o bé turbo.

Afegirem tots els ingredients al bol, menys la canyella en pols. Triturarem fins que ens quedi una massa ben fina.

Untarem de mantega el motlle (jo ho he fet en un de 22 cm. rodó) i abocarem la massa feta.

Ho ficarem al forn i deixarem que es cogui (aprox. 1 hora). Vigilarem que no es torri massa per sobre, abans de que passi cobrirem el pastís amb una mica de paper d’alumini. Per comprovar que estigui fet ho farem amb un escuradents o estri similar.  Deixarem refredar.

Per caramel·litzar les castanyes: Les pelarem i les escaldarem en un cassó al foc (2 minuts). Mentre posarem el sucre en una paella o cassó i la culleradeta d’aigua. Quan el caramel agafi color el traurem del foc i deixarem que se refredi una mica, s’espessirà.  Serà el moment de punxar cada castanya i submergir-la en el sucre. Les anirem deixant en un plàstic fins que el caramel quedi ben fred.

Amb la resta del caramel podem fer dibuixos per sobre del pastís; donarà un toc cruixent i molt bo. Hi posarem les castanyes i una mica de canyella en pols.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »