ARRÒS AMB LLET A L’ESTIL ASTURIÀ

arros-amb-llet

M’agrada molt l’arròs amb llet i sobretot aquest que és fet a l’estil asturià, molt cremós i amb sabor molt intens.

Què hi posem ?

130 gr. d’arròs rodó

100 gr. de sucre

1 litre de llet sencera

30 gr. de mantega sense sal

1 branca de canyella

Pela de ½ llimona

1 xarrup d’anís

Canyella en pols

Si voleu: Sucre per cremar l’arròs

 

Com ho fem ?

Posarem la llet en una olla junt amb la canyella i la pela de llimona mirant de que no tingui part blanca, que ens amargaria l’arròs, perquè infusioni  bé i agafi tots els sabors. Un cop comenci l’ebullició deixarem 5 minuts a foc baix. Retirarem la canyella i la pela de llimona i posarem l’arròs, prèviament rentat, així aconseguirem que deixi anar el midó i ens quedarà més solt.

L’arròs haurà de coure a folc lent, pot trigar al voltant d’una hora; hem d’aconseguir que el gra quedi ben tovet. Anirem remenant mirant de que no se’ns enganxi a l’olla.

Un cop vegem que pràcticament estigui cuit (el provarem), afegirem el sucre, la mantega i el xarrup d’anís i tornarem a remenar; veurem que es forma una crema. Deixarem reposar una mica i tot seguit omplirem els bols o recipients triats.

Deixarem refredar i tot seguit ficarem els recipients a la nevera.

Abans de servir-lo, ben fred, empolsinarem amb canyella en pols o cremarem amb sucre, el que més ens agradi. Tenim uns postres deliciosos.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »