XAMPINYONS FARCITS DE BOTIFARRA NEGRA I PERNIL

IMG_20190915_150747

Els xampinyons són un fong dels més consumits. Aporten molts minerals i vitamines i molt poques calories, pel que són molt aptes per les dietes per perdre pes. Són molt versàtils, podent cuinar-los en cremes, saltats, farcits, etc. Aquesta recepta combinada amb altres aliments resulta fantàstica per fer per festes o perquè no, per quan ens vingui de gust.

Us poso les mides per 4 comensals comptant que és un entrant amb altres coses. A partir d’aquí s’ha d’adaptar si augmenten els comensals o disminueixen.

 

Què hi posem ?

8 xampinyons grossos  (jo els compro al Lidl – gairebé sempre en tenen)

1 ceba

1 dent d’all

½ Botifarra negra prima

2 talls de pernil salat

Crema de llet (uns 50 ml.)

Sal i pebre

Oli d’oliva

Formatge per gratinar

 

Com ho fem?

En primer lloc pelarem els xampinyons i els traurem el peu, el qual reservarem. Netejarem tot plegat amb aigua. Reservarem també el xampinyó. Ho deixarem assecar sobre paper de cuina.

Ratllarem la ceba i l’all i a foc lent deixarem que es cuini en una paella amb l’oli calent. Tallarem  la meitat dels peus dels xampis, en quadradets ben petits i també ben petita la botifarra i el pernil salat, reservarem.

Posarem els xampinyons en una paella o planxa, amb sal i una mica de pebre. Tombarem un cop estiguin fets per una cara. Necessitem que es facin per les dues cares.

Mentre es fan, si la ceba i l’all són cuits, afegirem els peus tallats dels xampinyons i barrejarem bé. Deixarem coure i tot seguit afegirem la botifarra i el pernil.

Un cop cuit, hi tirarem la crema de llet i farem de tot plegat una massa ben homogènia. Tastarem, i si cal, afegirem una mica de sal.

Agafarem els xampinyons, veurem que han minvat força, per això els hem de comprar grans, i els omplirem amb la farsa que em fet. Finalment els cobrirem amb un formatge que fongui bé (jo emmental)  i els posarem al forn a que gratinin. Un cop vegem el formatge fos, ja els podrem treure i emplatar.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

IMG_20190818_143736

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »