CALAMARS DE PLATJA FARCITS

calamars farcits

Aquesta recepta està copiada d’un programa dels Germans Torres, i feta per Carme, una senyora molt eixerida i familiar dels germans, molt bona cuinera. Un 10 aquest plat de peix, amb un suquet impressionant. Fet un dia abans guanya en sabor. Us recomano que el feu.

Què hi posem ?

12 calamars de platja frescs

400 gr. de carn picada de porc

2 cebes grosses

2 dents d’all

2 ous durs

2 tomàquets naturals ratllats

Julivert trinxat

1 cullerada de farina

Fumet de peix

Mitja presa de xocolata negre

Oli d’oliva

Sal i pebre

Per la picada: 5 ametlles torrades, 5 avellanes torrades, uns quants pinyons, xocolata, dues torradetes petites de pa.

Netejarem els calamars, separant les aletes i les potes, que reservarem a banda, un cop tallades petites. En una paella hi posarem oli ‘oliva i sofregirem la carn, afegint un cop feta els ous durs ben trinxadets i les potes i aletes dels calamars. Reservarem.

En una cassola, sofregirem les cebes i els alls, també ben trinxadets. Afegirem una mica de sal, així la ceba suarà i quedarà mes toveta. Un cop feta, hi posarem el julivert i la cullerada de farina. Remenarem perquè la farina cuini bé; això farà que la salsa quedi ben lligada.

Incorporarem el tomàquet natural, rectificarem de sal i una mica de pebre i deixarem sofregir.

Mentre, anirem farcint els calamars; hi posarem un escuradents per tancar-los.

Tindrem ja el sofregit fet. Hi posarem un cassó de fumet de peix; veure’m la textura de la salsa com va canviant. Afegirem els calamars que hem farcit i cobrirem amb el fumet. Coure’m a foc baix.

Quan porti mitja hora de cocció, afegirem la meitat de  la xocolata i deixarem cuinar almenys uns 45’ més.

Farem la picada: En un morter trinxarem els fruits secs, la xocolata que ens havia quedat i el pa torrat. Afegirem un parell de cullerades de fumet al morter, per escurar bé  i abocarem aquesta barreja als calamars. Deixarem coure uns 5′ més i ja els tindrem fets.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »