BACALLÀ A “L’AJOARRIERO”
Recepta típica de Navarra i del País Basc, de la que hi ha diferents versions. Jo l’he cuinat a l’estil d’una cosina de Larraga, la M. Àngeles, que va ser un dels plats que ens va fer durant la nostra estada a casa seva, fa uns dies i ens va agradar molt. Les mides que he posat són per 4 persones aproximadament.
Què hi posem?
350 gr. de bacallà
2 patates
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba
2 tomàquets madurs
2 grans d’all
Bitxo (jo en pols)
Oli d’oliva
Sal
Com ho fem ?
El bacallà podem comprar-lo dessalat o dessalar-ho a casa. Jo el vaig comprar salat i l’he tingut 48 hores en aigua freda, a la nevera (molt important), canviant l’aigua cada 8 hores, aproximadament.
Un cop dessalat, l’esmicolarem en trossets no gaire petits i reservarem.
En una paella gran hi posarem una mica d’oli d’oliva. Un cop calent, afegirem les verdures tallades petites i un polsim de bitxo. Tallarem les patates, no massa gruixudes i les afegirem a les verdures, menys el tomàquet, i deixarem que vagin coent, a foc lent. Seguidament, afegirem el tomàquet ratllat i deixarem que es cuini tot plegat.
Per finalitzar, hi posarem el bacallà que teníem reservat i barrejarem bé tots els ingredients. Si veiem que queda sec, afegirem una mica d’aigua i tastarem de sal; en cas que li falti, li afegirem. Dos minuts tot plegat i ja el tindrem fet.
ESPERO QUE US AGRADI !!!