LLUÇ AMB GAMBES
Una manera molt senzilla de preparar un lluç amb unes gambetes, que està fet en un plis.
Què hi posem?
1 lluç de palangre
16 gambes (a gust de cadascú)
3 dents d’all
Farina
Oli d’oliva
1cullerada de postres de pebre vermell
1 got de 200 ml. de vi blanc del Penedès
100 ml. de crema de llet
Sal, pebre i julibert
Com ho fem??
Comprarem un bon lluç de palangre i demanarem que ens ho facin a rodanxes o bé a supremes i que ens les tallin; en aquest cas, com que el lluç no era massa gran, he preferit fer-lo a rodanxes.
Rentarem bé, salarem i passarem per farina. El fregirem per les dues bandes i el deixarem sobre paper perquè deixi l’oli.
En una altra paella i amb una miqueta d’oli sofregirem els alls a làmines. Un cop rossets, afegirem les gambes pelades, prèviament salpebrades.
Ara hi posarem la culleradeta de pebre vermell, retirant la paella del foc, perquè no es cremi; la tornarem a posar, remenarem bé i abocarem el got de vi blanc. Amb foc mig deixarem que vagi reduint. Finalment hi posarem la mica de crema de llet i espolsarem el julibert .
ESPERO QUE US AGRADI !!!!