ARRÒS AMB SÍPIA I CARXOFES

arros sepia i carxofes

A casa ens encanta l’arròs. Ara que és temporada de carxofes, aprofito per posar-les a qualsevol plat guisat.  En aquest cas, a aquest arròs, acompanyant la sèpia i al sofregit. Més fàcil impossible i amb un gust sorprenentment bo. El meu pare que és súper arrossaire, s’ha llepat els dits. Aquestes mides són per 4 persones.

Què hi posem ??

1 tassa de café  d’arròs per cadascú

1/4 de pebrot verd

1/4 de pebrot vermell

1 gra d’all

2 tomàquets vermells

2 sípies amb la seva salsa

2 carxofes petites

1 got petit de vi blanc del Penedès

1 litre de brou de peix

Oli d’oliva i sal

 

Com ho fem ??

En la paella hi posarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem les sípies tallades a daus. Sofregirem. Tallarem el pebrot ben petit i ratllarem l’all. Un cop feta la sípia ho posarem dintre la paella.

Quan vegem que ja està tovet, afegirem el tomàquet i deixarem fer a foc lent. Quan vegem que l’oli puja per sobre dels aliments, ja el tindrem fet, llavors hi posarem el got de vi. Deixarem que perdi l’alcohol i reservarem.

Posarem el brou a escalfar. Netejarem les carxofes i les tallarem a octaus.

Hi posarem l’arròs a la paella i donarem uns tombs perquè es barregi amb el sofregit. Hi posarem els talls de carxofa i afegirem el brou calent. Mirarem com està de sal i, si cal, rectificarem.

Aproximadament en 15/16′ el tindrem cuit. Abans però, podem provar i en cas de que li falti, deixarem coure 2/3′ més.

ESPERO QUE US AGRADI !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »