ROSTES DE SANTA TERESA – TORRIJAS

TORRIJAS

Són unes postres ben antigues, potser de l’època romana, diuen.  Se solen menjar per Pasqua, però en alguns indrets es mengen per postres en qualsevol època de l’any.

No són més que llesquetes de pa del dia anterior (millor), sucades amb llet perfumada, arrebossades i fregides….

Bé, us ho explico ara mateix:

 

Què hi posem ??

Llesquetes de pa, millor del dia anterior o de fa dos dies

1/4 de litre de llet  (depenent de les que fem, haurem de posar-ne més)

2 pells de llimona

1 branqueta de canyella petita

2 cullerades de sucre

1 ou  (0 2, depenent de les que fem)

Barreja de sucre amb canyella en pols

Oli de girasol

 

Com ho fem ??

Posarem la llet, la canyella, la pela de la llimona i el sucre en un cassó. Farem bullir uns 3/4 minuts per que la llet agafi les aromes. Colarem i deixarem refredar.

Farem les llesquetes de pa, primes o més gruixudes, al gust de cadascú.

Batrem l’ou i prepararem en un plat la barreja de sucre i canyella en pols.

Ja tindrem la llet infusionada més tèbia i serà l’hora d’agafar llesca per llesca i sucar-la a la llet. L’escorrerem una mica perquè deixi l’excés de llet i la passarem per l’ou batut.

Escalfarem en una paella l’oli de girasol i un cop calent anirem posant el pa sucat amb l’ou. Deixarem que es vagin fregint totes; les anirem traient de la paella i les posarem sobre paper de cuina perquè deixin l’excés d’oli.

Tot seguit les empolsinarem amb la barreja que tenim preparada de sucre amb canyella. Ja les tindrem llestes.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »