GASPATXO DE MADUIXES

gaspatxo de maduixes

Temps de maduixes… Caloreta…. Tot ve de cara per fer aquest gaspatxo d’aquesta fruita tan bona, saludable, destacant per la seva acció antioxidant, ja que conté vitamina C, té substàncies beneficioses pel cor i moltres altres coses més. A més està boníssim….

 

Què hi posem ??

500 gr. de tomàquets madurs (jo de pera)

300 gr. de maduixes

Mig cogombre

Mig pebrot verd

1 all petit

Aigua freda

50 ml. d’Oli d’oliva

25 ml. de vinagre de poma

Sal i pebre

 

Com ho fem ??

Us he de dir que amb aquestes quantitats ha sortit sobre 1,200 litres de gaspatxo, tot dependrà de si us agrada més espès o més líquid; en aquest cas, només cal afegir aigua o glaçons.

En primer lloc rentarem bé les maduixes, les tallarem a trossos i les introduirem en un bol gran, que ens servirà per triturar.

Farem una creu als tomàquets amb un ganivet molt esmolat i els posarem a escaldar uns segons. Els traurem i els ficarem en aigua molt freda per tallar la cocció; això ho farem per treure la pell de manera fàcil. Els pelarem, els farem trossos, traurem les llavors i els ficarem al bol.

Pelarem el cogombre, el farem trossos i també traurem les llavors. El ficarem al bol

També trossejarem el pebrot verd. El ficarem al bol amb tots els altres ingredients.

Hi posarem sal i pebre i el vinagre. Triturarem fins que ens quedi un puré súper fi.

Afegirem l’oli i tornarem a batre.  Ara és quan hem de veure si la textura és la que volem.  El provarem i també mirarem si li cal més sal.  Si el volem més líquid afegirem aigua ben freda i/o alguns glaçons i  el ficarem a la nevera perquè a l’hora de menjar-lo sigui ben fresquet.

Per servir-lo, podem afegir maduixes, cogombre, pebrot…. talladet ben petit, el que més ens agradi.

ESPERO QUE US AGRADI !!

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »