TIRAMISÚ

TIRAMISU

En aquesta ocasió, aquest pastís d’origen italià, fet expressament per celebrar l’aniversari de la meva filla Maria, que li encanta.  La recepta està treta del receptari de l’Esbieta, una gran cuinera, de la que es poden treure grans plats i d’una manera esplèndida explicats.  Us he de dir que és dels millors tiramisú que he provat.

 

Què hi posem ??

Per la crema sabaion (crema italiana d’origen a Nàpols, que es feia com a reconstituent, al portar rovell d’ou, vi Marsala i sucre.  Jo no tinc vi Marsala i he fet servir Oporto, que també queda bé)

3 rovells

3 cullerades de sucre

3 cullerades de vi Marsala (si no en teniu, pot ser Oporto, com en el meu cas)

 

Per la resta:

 200 ml. de nata per muntar

250 gr. de formatge mascarpone

30 gr. de sucre

Melindros

1 tassa gran de cafè

2 o 3 cullerades de rom

Cacau pur

Com ho fem??

 

Primer farem la crema sabaion

En un bol hi posarem els rovells d’ou junt amb el sucre. Amb la batedora de barilles batrem a alta potència, fins que ens quedi una mescla ben aclarida de color.  Afegirem l’Oporto i l’integrarem als rovells.

En una cassola hi posarem aigua (el cul de la cassola) i esperarem a que bulli.  Baixarem el foc i esperarem a que pari de bullir; llavors posarem el bol de  la crema sobre la cassola i amb vareta manual la batrem, sense parar, fins que quedi amb una textura lleugerament espessa. Ja la tindrem llesta. Taparem amb film transparent, deixarem refredar una mica i guardarem a la nevera.

 

Continuarem amb la resta:

Amb les barilles muntarem la nata, que haurem tret de la nevera, ben freda. Afegirem el sucre i el formatge mascarpone i batrem bé fins que quedi ben integrat.  Ara serà l’hora d’afegir la crema sabaion que tenim a la nevera. La integrem amb els altres ingredients.

En un plat hi posarem el cafè i el rom. Agafarem els melindros i els sucarem al cafè; els anirem disposant en la plàtera que tinguem preparada. Un cop coberta tota la base amb els melindros, hi posarem la meitat de la crema. Tornarem a sucar els melindros que queden amb el cafè, els posarem sobre la crema i tornarem a cobrir amb la crema restant.

Cobrirem amb film transparent i guardarem a la nevera mínim durant 4 hores. Si ho fem el dia d’abans, millor que millor….

Per finalitzar, hi tirarem per sobre cacau pur fins cobrir tota la superfície. Ja el tindrem a punt per servir.

 

ESPERO QUE US AGRADI!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »