FIDEUS AMB CLOÏSSES
Sense tenir massa feina, tenim un plat de pasta força gustós i de tota la vida. Aquest cuinat ha estat per 5 persones. Depén del que mengin els comensals, posarem més o menys grams de pasta. En aquest cas, he posat uns 350 grams.
Què hi posem?
Fideus (jo d’aquells amb el forat al mig)
Brou de peix (sobre 1 litre)
1 pebrot verd
2 cebes petites
2 dents d’all
2 cullerades de tomàquet fregit (millor casolà)
150 ml. de vi blanc
Cloïsses (500 gr.) (rossellona, japonesa….)
Oli d’oliva
1 fulla de llorer
Sal, pebre i safrà
Com ho fem ?
Posarem en aigua freda i una mica de sal les cloïsses, a fi efecte de que expulsin la sorra, en cas de que en tinguin, aproximadament una hora. Després d’aquest temps, les obrirem en una paella petita, sense aigua; les que no s’obrin les retirarem i les obertes les guardarem amb el suc que hagin fet. Reservarem tot.
En una cassola hi posem un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem els alls picadets ben petits, les cebes també tallades petites i el pebrot, també ben petitet. Salpebrerem i deixarem coure a foc lent.
Afegirem el tomàquet, integrarem tots els ingredients i li posarem el vi blanc. Deixarem reduir (uns 7/8 minuts).
Ara incorporarem els fideus i els “marejarem” una estona. Seguidament, afegirem el brou i el suc de les cloïsses que tenim reservat. En un morter aixafarem uns brins de safrà i els incorporarem a la cassola. També hi posarem el llorer.
Deixarem coure uns 10′ i afegirem les cloïsses; 2 minuts més i tindrem el plat fet.
ESPERO QUE US AGRADI !!