SÈPIA AMB FIDEUS I CARXOFES

DSC_0380_1

Un plat on es barregen diferents elements, tots carregats de molt sabor. En conjunt, un guisat molt gustós, amb un aroma i sabor que no us  podeu perdre.

 

Què hi posem ??

1 kg. de sèpia + 1 salsa de sèpia

1 ceba mitjana

2 tomàquets madurs

½ pebrot verd

½ pebrot vermell

2 dents d’all

½ got de vi blanc del Penedès

3 carxofes

300 gr. de fideus

Oli d’oliva

Sal

Aigua o brou de peix (sobre 1 l.)

 

Com ho fem ??

 

El més pràctic és què quan comprem la sèpia a la peixateria ens la netegin bé. Si la comprem neta no tindrem tanta feina, però us aconsello que la compreu bruta, que és molt més gustosa i més fresca.

Un cop tenim la sèpia ben neta, la farem trossos mitjanets i la salarem. Posarem oli a la cassola i un cop estigui ben calent, hi posarem la sèpia més una salsa (és una part de color marró clar, al costat de la tinta) .  Estarà una bona estona, ja que deixa anar una mica d’aigua… Un cop s’hagi consumit aquest suc, hi posarem la ceba ben trinxada,  els alls i el pebrot tallat petit; remenarem bé perquè s’integrin tots els ingredients i deixarem que es coguin.

Mentre, ratllarem els tomàquets i un cop tinguem el sofregit fet, afegirem el tomàquet ratllat; deixarem que es cuini tot plegat.

Afegirem el got de vi i deixarem reduir. En aquest moment afegirem els fideus i les carxofes, tallades primetes; barrejarem bé i posarem l’aigua o el brou. A mitja cocció, tastarem i rectificarem de sal, si cal. Deixarem coure uns 15/20’.

 

ESPERO QUE US AGRADI !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »