RISSOTTO DE CEPS

arros baix resoluc.

Per fer aquest plat us recomano l’arròs bomba i una mica de paciència ja que per fer un rissoto com cal s’ha de remenar constantment. Ara us ho explico amb més detall. Els ingredients són per 5 comensals.

Què hi posem ?

500 gr. d’arròs bomba

1 ceba mitjana

30 gr. de ceps (en aquest cas deshidratats- si són frescos uns 300 gr.)

60 gr. de mantega

1 copa de vi blanc del Penedès

100 gr. de formatge  parmesà ratllat

1 l. de brou vegetal

Sal i pebre

Com ho fem ?

En primer lloc, en un  bol ple d’aigua posem els ceps deshidratats. En una cassola hi posem la meitat de la mantega i sofregim la ceba ratllada. Un cop estigui feta, afegim l’arròs i el deixem sofregir una estona. Tot seguit tirem la copa de vi i  a cullerots, mica en mica, anem afegint el brou, que podem fer amb tot tipus de vegetals. Sense deixar de remenar anirem veient que l’arròs necessita més brou i li anirem ficant. A la que faci uns 15 minuts, ja podem afegir  els ceps completament hidratats. Els 5 minuts que resten, continuem remenant amb compte de no trencar massa els ceps i afegim el formatge parmesà, la sal i el pebre i l’altra meitat de la mantega. Hauran passat uns 20 minuts aproximadament, des de l’inici i ja tindrem a punt el nostre rissotto. Espero que us agradi !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »