ESPAGUETIS AMB PESTO, TOMÀQUET I FORMATGE DE CABRA
Com ens agrada a totes les dones de casa aquest plat !!!!! El pare de la familia s’ho perd; no li agrada cap formatge. Us animo a fer-lo; estic segura de que el fareu moltes i moltes vegades. La mida d’espaguetis per persona és molt relativa. A casa no ens mengem els 80 gr. de pasta reglamentari per cap; amb un paquet de 250 gr. mengem tots cinc. Vosaltres veureu…..
Què hi posem ?
1 paquet d’espaguetis de 250 gr.
2 o 3 rodanxes de formatge de cabra
Salsa pesto
3 tomàquets madurs
Oli d’oliva, sal i sucre
Com ho fem ??
Posem a bullir en força aigua amb sal i un raig d’oli els espaguetis. Anem movent perquè no s’enganxin. En una paella fiquem un raig d’oli d’oliva i tirem el tomàquet ratllat, que vagi fent a foc lent. Afegim una mica de sal i una miqueta de sucre, per treure l’acidesa. Reservem.
Els espaguetis els tindrem cuits en uns 8/10 minuts. Llavors els colarem i els rentarem amb aigua calenta; els reservarem.
Per fer la salsa de pesto necessitarem:
10 fulles d’alfàbrega, 2 alls, 8 cullerades soperes d’oli d’oliva, 30 gr. de pinyons, sal i 50 gr. de formatge parmesà.
En un morter anirem xafant les fulles d’alfàbrega, els pinyons, i els alls amb la sal. Un cop ben aixafat hi posarem l’oli i el formatge i remenarem bé. Si veiem que queda molt espesa afegirem una mica més d’oli.
Disposarem els espaguetis ben escorreguts en una plàtera. Per sobre hi tirarem la salsa pesto; seguidament el tomàquet i per sobre, i a trocets, el formatge de cabra. Espero que us agradin !!!