SALSA DE CALÇOTS
És temporada de calçots. La meva mare em va ensenyar a fer aquesta salsa i no vull canviar perquè realment és la millor que he tastat. Feu-la i ja em direu…..
Què hi posem ?
5 tomacons
2 nyores
3 llesquetes de pa fregit
2 alls
1 got gran d’oli d’oliva
sal
1 raig de vinagre
1 cullerada de postre de pebre vermell
100g d’avellanes
Com ho fem ?
Primer de tot escalivem els tomacons i un dels alls; podeu fer-lo al forn. Fregim les llesques de pa i les reservem. Les nyores les posem en remull i un cop hidratades treurem la carn i la reservarem. En un bol gran o en un got de la batedora posem els tomacons i l’all escalivats, l’all cru, el pa fregit, la carn de les nyores, les avellanes, la sal i el vinagre.
Ho triturem tot i anem afegint l’oli d’oliva fins acabar el got. Jo si queda molt espès afegeixo una mica d’aigua. De fet, perquè quedi una textura i sabor final que us agradi, es qüestió d’anar provant la salsa i afegir el que sembla que falta. Amb aquestes mides queda força bona.
Només quedarà SUCAR ELS CALÇOTS… Que us aprofiti