TRUITA DE PATATA I CEBA

P1040248

La truita és un plat que tothom sap fer, però us vull explicar la meva manera de fer-la, que queda molt tendra i gustosa.  Aquesta truita l’he fet en una paella de 24 cm.

Què hi posem ?

4 patates mitjanes

1 ceba tendra

5 ous

1 raig de llet

Sal

Oli d’oliva

Com ho fem ?

En primer lloc pelarem les patates i les farem a daus petitons. Tallarem la ceba ben prima en juliana i ho salarem tot plegat. Posarem oli d’oliva en la paella i un cop estigui calent posarem les patates i la ceba. Ho deixarem a foc lent; és el secret perquè ens  quedi la patata i la ceba ben toveta.

Anirem remenant i quan vegem que tot està ben tou, reservarem. En un bol ficarem els ous , salarem una miqueta i procedirem a batre’ls.  Ara afegirem el raig de llet i remenarem bé.

Traure’m les patates de la paella, deixant-les que escorrin bé l’oli i les ficarem en el bol on hi ha els ous i la llet. Barrejarem bé i ho abocarem a la paella, en la que haurem deixat només unes gotes d’oli. A foc lent deixarem que vagi quallant i la tombarem perquè es faci per les dues bandes. Jo ho faig amb un tombatruites i va força bé.

Ara ja és a gust de cadascú per treure-la del foc, si la voleu més crueta la treieu abans i si és al contrari, la deixeu més estona. Amb pa amb tomàquet està super bona, i amb amanida, i  a taquets per fer el vermut i sola …

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »