FAVES A LA CATALANA
Les faves són un llegum que tenen un contingut en proteïnes elevat comparat amb altres hortalisses. També és destacable el contingut en calci, fibra i vitamines B1 i B2. Les faves ofegades és un plat típic de la cuina catalana i ara que són de temporada us aconsello de fer-les en alguna ocasió. Aquestes me les han regalat els veins Alfons i Conxita; gràcies i espero que us hagin agradat !!!
Què hi posem ?
1 kg. de faves tendres i fresques
2 cebes mitjanes
4 alls tendres
2 tires de cansalada viada
1/2 botifarra negra gruixuda
Unes fulles de menta, 1 fulla de llorer
1 got de vi negre del Penedès (podem posar blanc)
1 raig d’anís
Oli d’oliva, pebre i sal
Com ho fem?
Pelarem les faves i les rentarem. En una cassola amb una mica d’oli d’oliva sofregirem la cansalada. Un cop fregida afegirem els alls tendres a trocets i les cebes ratllades. Ho deixarem coure a foc lent i afegirem la menta, la fulla de llorer, el vi i l’anís.
Posarem les faves, donarem un tomb, les cobrirem d’aigua i salarem. Les deixarem a foc mig durant uns 40/50 minuts, depenent del tamany de les faves. Llavors afegirem la botifarra negra a talls gruixuts i en 5 minuts més les tindrem llestes. Espero que us agradin !!!!