BUNYOLS DE QUARESMA

BUNYOLS DE QUARESMA

Estem en temps de quaresma i qué més típic que uns autèntics bunyols!!!!. Aquests són una mica més elborats que els bunyols de vent, peró queden fantástics. A més queda tota la casa impregnada d’una olor……  Us animo a fer-los.

Què hi posem ?

250 gr. de farina de força

1 ou

50 gr. de sucre

25 gr. de llard

15 gr. de llevat fresc

4 o 5 gotes d’essència de llimona

60 ml. de llet (aprox.)

Un polsim de canyella

Matafaluga

Oli de girasol

Anís i sucre pel final

Com ho fem?

En aquest cas jo ho he fet amb la panificadora, però podem fer-ho perfectament amb les mans i un recipient gran.

Ficarem en aquest ordre: l’ou, el sucre, l’essència de llimona, un polsim de canyella, una mica de matafaluga (al gust), el llevat fresc, la farina i el llard. Deixarem que pasti una estona i llavors afegirem la llet. Haurem de comprovar si falta llet o bé farina, el que afegirem, si cal.  Ho deixarem pastar uns 30 minuts aprox.

Un cop passat aquest temps, farem una bola, la taparem amb un drap de cotó i la deixarem llevar en un lloc càlid fins que dobli el seu volum; una hora aproximadament.

Estirarem la massa, fent com una mena de xurro i anirem tallant petites porcions, que deixarem llevar en una plàtera de forn, en forma de boleta petita, separades entre elles, ja que augmentaran el seu volum. Les deixarem millor dintre del forn, sense corrents d’aire, aproximadament una altra hora.

Un cop hagin llevat, procedirem a fregir-los. En una paella ben fonda posarem força oli a escalfar i un cop calent agafarem un bunyol,  li farem un forat al mig i el posarem a fregir; així farem amb tots els bunyols. Un cop els anirem traient de la paella els disposarem sobre un paper per deixar l’excès d’oli.

Per finalitzar, els polvoritzarem amb l’anís i els rebossarem amb el sucre que haurem disposat en un plat. Ja veureu com volen… Espero que us agradin !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »