PASTÍS DE PINYA

pastis pinya

Vaig veure aquest pastís al blog “Las recetas de MJ”, blog amb unes explicacions en video fantàstiques i com que m’agrada molt la pinya, vaig agafar els estris i mireu quina passada de pastís. És super fi de gust, no massa dolç i molt melòs.  Està fet en un motlle desmuntable de 24 cm. i millor fer-lo d’un dia per l’altre. Segur que us agradarà molt.

Què hi posem?

1 pot de pinya gran (en el seu suc)

1 paquet de melindros (jo Lidl)

1 sobret de gelatina en pols

2 briks de nata per muntar (400 ml. en total)

3 cullerades de sucre llustre per muntar la nata

2 cullerades de sucre moreno

Uns talls de pinya natural

Com ho fem ?

Posarem la pinya  en el got de la batedora i la triturarem. Reservarem la pinya i el suc. Disposarem els melindros en la base del motlle desmuntable de manera que tot a la base quedi coberta. En un bol petit posarem una mica del suc de la pinya i afegirem el sobre de gelatina, remenarem bé i reservarem.

Posarem al foc la resta del suc de la pinya i deixarem que bulli. Separem del foc i afegirem la barreja de la gelatina mirant de que quedi ben emulsionat.

Muntarem la nata. L’abocarem en un bol, sobretot ben freda de la nevera, li afegirem el sucre llustre i la muntarem amb batedora de varilles.

Barrejarem la pinya triturada i el suc que haviem reservat. Mica a mica anirem incorporant la nata muntada, amb una llengua de silicona i amb moviments envolvents.

Al motlle que teníem reservat amb els melindros li posarem paper vegetal tot el voltant; així al desmotllar-lo quedarà més maco. Abocarem la barreja de la nata i aplanarem bé amb una espàtula. Ho reservarem a la nevera un mínim de 6 hores.

Per acabar, en una paella posarem el sucre moreno, deixarem que es vagi desfent i per sobre disposarem talls primets de la pinya natural, tombant-los per les dues bandes.

Desmotllarem el pastís i col·locarem la pinya caramelitzada de la manera que més ens agradi. El tindrem apunt per fer uns postres excel·lents !!!!

P1040783

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »