MELMELADA DE MADUIXA

melmelada maduixa

En les temporades de les diferents fruites i verdures hem d’aprofitar al màxim per consumir-les. En aquest cas les maduixes/maduixots, una fruita que destaca sobretot per les seves propietats antioxidants i contingut en vitamina C. Podem fer infinitat de receptes amb les maduixes. Avui us la presento en melmelada, molt fàcil de fer i superdeliciosa….

Què hi posem ?

1 kg. de maduixots madurs

400 gr. de sucre

El suc d’una llimona

Com ho fem ?

Rentarem les maduixes, tallarem la part que les uneix amb la planta i procedirem a fer-les a trocets petits.

Les ficarem en la cassola o bé l’olla que fem servir junt amb el sucre i el suc de la llimona i ho deixem reposar 1 hora aproximadament. Veureu que el sucre es fon i les maduixes deixen el seu suc.

Posarem un cassó al foc, barrejarem els ingredients i deixarem coure a foc mig/lent fins que estigui ben confitada i redueixi fins aconseguir la textura desitjada. Compteu que al foc ha d’estar sobre 1 hora.

Anirem omplint els recipents, ben esterilitzats. Els tancarem bé i els tombarem cap avall, de forma que facin el buit. Un cop estiguin freds ja els podem desar. Amb aquesta quantitat de maduixes han sortit 3 pots petits de melmelada.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »