CARGOLS AMB BACALLÀ I ALLIOLI

CARGOLS AMB BACALLA

La recepta d’aquests cargols me la va donar fa molt temps la Josepa, una ex-companya meva, encara que he fet algun canvi. Des de llavors és de la manera que més he fet els cargols, sobretot perquè li encantaven al Paco. Sempre em deia:  “et poso un 12”. Te la dedico a tú Paco de tot cor, allà on siguis.

Què hi posem ?

1 kg. de cargols

300 gr. de bacallà dessalat

1 fulla de llorer i 1 branqueta de farigola

3 cebes grosses

2 alls

1 pessic  de picant (al gust)

Oli d’oliva i sal

Allioli

Com ho fem ?

En el cas de que els cargols siguin vius s’han de netejar força. Jo els poso en una banda de les aigüeres de la cuina, amb aigua freda, un bon raig de vinagre i un bon grapat de sal i vaig remenant amb les mans força estona. L’aigua la canvio 3 o 4 vegades, fins que veig que estan totalment nets.

En una olla amb aigua freda es van ficant els cargols, i a foc lent,  veureu que a mida que es va escalfant l’aigua van sortint de la seva closca (fa molta pena). Quan vegeu que han sortit tots, pujar la temperatura; deixar bullir uns 10 minuts. Jo llavors canvio l’aigua de cocció, ja que fan molta brumera. Un cop estan amb l’aigua neta afegir un grapat de sal, la fulla de llorer i la branca de farigola. En 30 minuts els tindrem cuits.

En una paella amb oli d’oliva sofregirem les cebes ben ratllades i a foc lent, juntament amb els alls ben trinxadets. Un cop estigui la ceba feta incorporarem el bacallà totalment esqueixat, ben petit, i remenarem tot plegat fins que es cogui. Afegirem el picant (al gust), remenarem i tastarem.

Un cop tinguem el bacallà fet, escorrerem bé els cargols i els afegirem a la cassola; hem de barrejar molt bé els cargols amb el bacallà i la ceba de manera que els cargols quedin ben impregnats amb aquesta barreja. Deixarem refredar i reservarem per menjar-los el dia següent.

Farem un allioli (teniu la recepta al blog) i el barrejarem amb els cargols, de manera que també quedin ben impregnats. Escalfarem a foc lent i llestos per agafar els escuradents i menjar !!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »