SEITONS EN VINAGRE

seitons en vinagre

El seitó és un peix blau molt apreciat en la conca mediterrània pel seu sabor i textura suau. A banda d’arrebossat, podem fer-lo tal i com us el presento, macerats en vinagre, all, julivert i oli d’oliva. Com aperitiu i fins i tot amb amanides està deliciós.

Què hi posem ?

500 gr. de seitons

Vinagre

Alls i julivert

Sal i pebre

Oli d’oliva

Com ho fem ?

En primer lloc netejarem els seitons traient el cap, l’espina i la tripa. Els rentarem amb aigua neta i separant les dues parts els disposarem en una bossa de congelació, i els posarem al congelador, així evitarem la infecció per anisakis, en el cas de que en tinguessin, ja que es transmeten menjant el peix cru. En 24 hores ja els podrem treure del congelador i podrem preparar-los com us explico.

Un cop descongelats els posarem en un colador per si tenen excés d’aigua. En una carmanyola o el recipient que triem, posarem els seitons un al costat de l’altre fins cobrir tota la base. Els salarem. Hi tirarem vinagre fins cobrir-los. Anirem fent capes de seitons i posarem vinagre fins que s’acabin els seitons. S’han de tenir 24 hores en vinagre.

Passat aquest temps, retirarem el vinagre i procedirem a passar aigua pels seitons, per eliminar l’excés de vinagre. Un cop fet això, tornarem a posar els seitons un al costat de l’altre fins cobrir tota la base. Els hi posarem pebre. Agafarem uns grans d’all, els trinxarem i posarem per sobre dels seitons el granet del alls que hem trinxat. Amb el julivert farem igual, el trinxarem ben petit i posarem part d’ell per sobre dels seitons.

Anirem fent les capes que calgui fins acabar els seitons, posant en cada capa un bon raig d’oli d’oliva. Guardarem el recipient en la nevera i en uns 3/4 dies ja podrem menjar-los, ja que tindran de ple el gust de l’all i l’oli. Espero que us agradin !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »