POPETS EN SUC

popets en suc

Els pops pertanyen al grup del marisc. Són  una rica font de vitamina B3, B12, potasi i seleni. Com aliment són un remei per a combatre algunes enfermetats com l’asma, bronquitis, arteriosclerosis, entre d’altres i també és un aliment baix en calories, apte per les dietes d’aprimament. Per tot això i per molt més us encoratjo a que proveu de fer aquests popets en suc; això sí, hi sucareu un tou de pa…….. perquè estan boníssims.

Què hi posem ?

1 kg. de popets de roca

2 cebes

2 tomàquets madurs

2 alls

1 copeta de vi blanc del Penedès

1 branca de julivert

1 fulla de llorer i uns grans de pebre

Oli d’oliva, sal, sucre i pebre

Com ho fem ?

Jo sempre congelo els pops abans de coure’ls. A la peixateria m’ho van aconsellar, per trencar el nervi i sempre ho faig així. Al cap de 24 hores els descongelo, els netejo i ja estan a punt per cuinar-los

Un cop nets, posarem una olla ràpida o a presió, amb aigua calenta, un grapat de sal, la fulla de llorer, els grans de pebre i els pops. Tancarem l’olla i deixarem coure a foc mig de 30 a 40 minuts.

Per a fer el sofregit ratllarem les cebes i un all i ho posarem a coure en una paella amb oli d’oliva. Un cop ben transparent la ceba, afegirem els tomàquets, també ratllats. Salpebrerem i també posarem una miqueta de sucre, per treure l’acidesa del tomàquet. Un cop cuit incorporarem la copa de vi i deixarem coure fins que s’evapori. Triturarem la salsa.

Els popets ja seran tebis i procedirem a tallar-los de la mida que més ens agradi. Els afegirem al sofregit, amb una mica d’aigua de la cocció. Els deixarem coure uns 15 minuts més. Farem una picada amb l’altre all i el julivert i l’abocarem als popets. Deixarem uns 5 minuts més i estaran a punt per menjar. D’un dia per l’altre són més bons.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »